in Aubechies
>

Exposition « Un bassin de légendes… les Celtes au bout des doigts »

De Archeosite van Aubechies, in samenwerking met het Museum van de Kelten van Libramont en de vereniging Artesens, neemt je mee naar de tijd van de Kelten in de nieuwe tentoonstelling “Een vat vol legendes … de Kelten binnen handbereik”.

Deze zintuiglijke tentoonstelling, ontworpen voor het hele gezin en toegankelijk voor slechtzienden, laat je kennismaken met een van de belangrijkste Keltische kunstwerken: de ketel van Gundestrup, waarvan het origineel vandaag te bewonderen is in het Nationaal Museum van Denemarken in Kopenhagen. Jong en oud krijgen de kans om een getrouwe reproductie van dit uitzonderlijke object aan te raken, te luisteren naar Keltische legendes, zich te wagen aan een hele reeks tactiele spelletjes die speciaal voor de tentoonstelling zijn ontworpen, en zelfs in de huid van een Kelt te kruipen en een foto in klederdracht uit die tijd te nemen.

Omdat archeologie en erfgoed voor iedereen toegankelijk moeten zijn, is de tentoonstelling dankzij de zintuigelijke activiteiten ook aangepast aan slechtzienden.

Kom van half juni tot half september naar de Archeosite voor een onvergetelijk avontuur dat je meeneemt naar de fascinerende wereld van de Kelten.

Tarief :

Zie website van de eigenaren