Gepubliceerd op in de categorie : Bloggers

Don’t visit Wapi, enjoy Wapi… met vrienden!

Wie beweert dat er in Wapi niets te beleven valt voor jongeren? In Wapi kan je je onmogelijk vervelen. Johanna, Océane en Kimberley hebben het geprobeerd, maar het is hen niet gelukt. Recreatieve activiteiten, brouwerijbezoeken, evenementen … ze hadden zelfs tijd tekort! Hierbij een kort beeldverslag van hun verblijf en uitstapjes in Wapi, met gegiechel, vreugdekreten, danspasjes en proeverijen.

Selectie van 5 favoriete activiteiten – met vrienden!

De langste tokkelbaan van België in het Ecopark Adventure Tournai

Een absolute must! De 330 meter lange tokkelbaan van Ecopark Adventures staat garant voor een onvergetelijke ervaring. De drie vriendinnen vlogen in volle vaart over de Oriëntgroeve, op een duizelingwekkende hoogte, en genoten met volle teugen van deze adrenalinestoot. Johanna houdt van sensationele uitdagingen, emoties en mooie landschappen en haar keuze bleek een no-brainer voor haar twee metgezellen, die er geen genoeg van konden krijgen … Een geslaagde missie!

 


Buggy & Spits Beer bij Escale Aventure à Antoing

Kimberley koos voor een al even spannende activiteit: buggyrijden. Deze unieke ervaring – synoniem met snelheid en 100% adrenaline – beleef je met z’n tweeën, aan de zijde van een copiloot. De rit met dit verlaagde voertuig met stevige terreinbanden en een krachtige motor was een primeur voor de drie vriendinnen. Het is een uitgelezen kans om je even een Formule 1-piloot te wanen! Daarna trokken de meiden naar de microbrouwerij Spits om er te genieten van een ambachtelijk biertje en meer te weten te komen over het brouwproces. Wat is het leuk vertoeven aan Le Grand Large!

 


Carnaval van Doornik

Voor Océane is feest vieren en genieten van lokale evenementen het summum van plezier. Ze had alle events in de streek opgelijst en kon niet aan de verleiding weerstaan om haar vriendinnen mee te nemen naar het carnaval van Doornik. Het carnaval van Doornik is een echte klassieker, een evenement dat geen enkele inwoner van Doornik wil missen. Deze eindeloze optocht met prachtig versierde praalwagens weet jong en oud te bekoren De hoogtepunten? Het gooien van pichous (soort broodjes) en de verbranding van Koning Carnaval. De drie vriendinnen hielden van de gemoedelijke sfeer die overal in de stad heerste. Tijdens het carnaval loopt iedereen ook verkleed rond. Memorabel!

 

Het Celtival van Aubechies in de Archeosite en het Museum van Aubechies-Belœil

Dit festival, dat ook op de agenda van de drie vriendinnen stond, is uniek omdat het je uitnodigt voor een reis terug in de tijd. De site – een groot openluchtmuseum – dompelt de bezoekers onder in de Gallo-Romeinse wereld. De sfeer wordt opgeluisterd met Keltische folk- en rockmuziek. Je kan er luisteren naar de muziekgroepen, deelnemen aan een van de demonstraties van ambachtslui of je laten betoveren door de vuurshow. Kortom: dit evenement ter viering van de zomerzonnewende was een absolute voltreffer voor de drie vriendinnen.

Sortilège, Rue et Vous à Ath !

Nog een andere sfeer met “Sortilège, Rue et Vous” in Aat! De vriendinnen trokken naar dit multidisciplinaire straatkunstenfestival dat in het teken stond van het circus. Het festival brengt meer dan dertig gezelschappen uit heel België en Frankrijk samen. Je vindt er een mix van theater, muziek, dans, circus … Het was lachen geblazen toen een van de meisjes uitgekozen werd om doormidden te worden gezaagd door een beginnende goochelaar! Al deze prachtige en onvergetelijke avonturen en herinneringen verdienen een plekje in het album met uitstapjes van onze Wapitrekkers …

 

Surf naar visitwapi.be of bezoek onze Facebookpagina voor nog meer belevingen met vrienden!

In vidéo:

 

 

#EnjoyWapi

Sophie, Arthur, Océane, Nicole, Thierry en hun vrienden en familie hebben Picardisch Wallonië ontdekt! In verschillende video’s vertellen ze over hun avonturen en nodigen ze je uit … niet om Picardisch Wallonië gewoon te bezoeken, maar om Picardisch Wallonië te beleven! In deze blogartikelen berichten we over hun belevingen en indrukken. Volg ons het hele seizoen en deel ook jouw Wapi-ervaringen met ons!

Vorige artikel

Privé: Op wandel in de beboste heuvels van Frasnes