Staatsbos van Bon-Secours
Staatsbos van Bon-Secours
Het Belgische gedeelte van dit bosmassief strekt zich uit tot Blaton en telt 297 ha. Samen met de 470 ha van het Franse gedeelte en de verschillende bossen die aan privé-eigenaars toebehoren, bereikt de groene vlek een oppervlakte van 1.200 ha.
Het is een gelegenheid om verschillende boomsoorten te leren kennen en te ontdekken welk blad bij welke boom hoort. Verschillende bewegwijzerde wandelpaden doorkruisen het gebied. Onder meer het circuit 'de hergeboorte van een beukenbos'. Via zes observatieposten kunt u de evolutie en de verschillende ontwikkelingsstadia volgende van de regeneratie van dit bosgedeelte. Wip even binnen in het Maison du Parc. U krijgt er alle informatie voor een leuke wandeling door het bos.
In het hartje van het Huis van het natuurpark der Scheldevlakte bevindt zich de Woudhalte (link), de toegangspoort tot het bos van Bon-Secours (1000 hectaren). De “Woudhalte”, een interpretatiecentrum, geeft op een originele manier uitleg over het ecosysteem van het bos. Niet te missen: de wandelbrug tussen de boomtoppen is een 50 meter lange loopbrug die u naar de toppen van de bomen brengt op een hoogte van 16 meter. Het ontdekkingspark “Pic'orée”, de wandeling langs de rand van het bos en het blotevoetenpad zullen gezinnen bekoren.
Meer te wetenWist u dat? Op een paar honderd meter, op het hoogste punt van het natuurpark der Scheldevlakte, staat sinds de 19de eeuw de basiliek Notre Dame de Bonsecours. Sinds de 16de eeuw vereren pelgrims het beeld van de Zwarte Madonna die de dorpelingen van Peruwelz beschermde tegen een pestepidemie.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Het bos is vrij toegankelijk voor voetgangers, fietsers en ruiters.